Västmanlands-Dala nation

V-Dala nation är en av de större i stan. Vi huserar i den stora, vita, vingförsedda Alvar Aalto-kolossen på S:t Larsgatan. Vi erbjuder bostäder och stipendier, klubbar och gasker, bibliotek och intresseföreningar. På V-Dala finns det något för alla!

Västmanlands-Dala nation, eller V-Dala, är en av de större nationerna i Uppsala. Vi huserar i det stora, vita, vingförsedda Alvar Aalto-huset på S:t Larsgatan/Sysslomansgatan.

Hos oss händer det saker varje dag – vare sig du har för mycket att göra i studierna och vill komma och ta det lugnt ett tag, eller har för lite att göra med plugget och vill stimulera dig, så finns vi här för att tillgodose dina behov.

Vårt bibliotek är ett av de största privata i landet och inryms i fem rum. Vi köper ständigt in all kurslitteratur i ett 25-tal grundkurser, så kolla med oss innan du bränner pengarna i bokhandelselden.

En dag i veckan serveras välsmakande fika i Carl Larssons café och när böckerna slagits ihop för dagen har du varje kväll i veckan möjlighet att äta en bit mat och prova någon skojig dryck i Puben. På sommaren flyttar puben upp på husets tak och heter då det precis lika självförklarande Taket. Då och då slår vi på stort och anordnar bal, klubb eller någon av våra populära gasker.

Det bästa med oss får man nog ändå säga är vårt breda utbud av intresseföreningar. Här tillbringar många studenter sin fritid med allt ifrån fiolspel och körsång till fotboll och rollspel. Saknas det en förening för just ditt intresse – starta en!

Som medlem står du automatiskt i vår bostadskö. Vi har ca 1 220 studentbostäder, samtliga centralt belägna, prisvärda och i gott skick.

Medlemsavgift per termin: 330 kr

Vi har flest bostäder bland nationerna! Stiftelsen Västmanlands-Dala nations studentbostäder har tillhandahållit bostäder till sina medlemmar sedan 60-talet. Vi har ca 1220 bostäder till uthyrning, från korridorsrum till lägenheter om tre rum och kök.