Kul att du vill vara med!

 

1. För att bli medlem via hemsidan måste du först skapa ett konto och logga in. Följ stegen nedan för att skapa ett konto (om du redan har ett konto, gå direkt till steg 2):

  • Är du antagen vid Uppsala universitet och andra antagningsbeskedet har kommit? Bra! Observera att du bara kan skapa ett konto när hela antagningsprocessen är klar, och ofta med några veckors fördröjning därefter. Det är för att vi inte hunnit få information om dig som ny student.
  • Klicka på den gröna knappen nedan för att få ett lösenord till din profil. Lösenordet skickas till den e-mail du är registrerad på, kolla både din UU-mail och din privata mail. Har du inte fått något lösenord? Ibland hamnar det mailet i skräpposten. Om du behöver hjälp, skriv till portal@kuratorskonventet.se så hjälper vi dig!
  • Logga in genom att trycka på ”Logga in” i menyn, och skriv in ditt personnummer och lösenordet du har fått via mailen.

2. När du har skapat ditt konto och loggat in, följ stegen nedan för att bli medlem i nation/kår:

  • När du loggar in hamnar du på ”Mina sidor”.
  • Scrolla ner till ”Dina medlemskap” och klicka på ”Gå med i nationer/kårer”. Där kan du välja vilken eller vilka nationer och kårer du vill bli medlem i.
  • Klicka i ”Välj nation/kår” på den/de du väljer. De kommer att markeras med en bock. När du är nöjd scrollar du sedan ned till ”Gå med”-knappen.
  • Följ anvisningarna för att betala för dina nya medlemskap.
  • Ladda ned Studentkortets app. Om 1-2 dagar kommer ditt gula, preliminära kort att synas i appen.
  • Obs! För att få ditt ordinarie kort måste du som ny student kontakta eller besöka den nation du har blivit medlem i under expeditionstid och auktorisera dig för att fullborda ditt  medlemskap.

Du kan skriva in dig hos respektive nation eller kår direkt genom att besöka eller kontakta dem. Nationernas inskrivningstider hittar du under de individuella nationernas sidor. 

Välkommen till Uppsalas studentliv!

Det lättaste sättet att bli medlem i nation/kår som doktorand är att gå till den nation/kår du vill bli medlem i med ett ID tillsammans med ett intyg som visar att du bedriver doktorandstudier och skriva in dig på plats. Efterföljande terminer kan du logga in och betala som vanligt via hemsidan. Det kommer fortfarande stå ”Vi kan inte bekräfta att du är antagen till Uppsala Universitet denna termin och du kan därför inte skapa ett nytt medlemskap.”, men det kan du bortse från.