Norrlands nation

På Norrlands nation behöver du aldrig ha tråkigt. Testa på drömmen som bartender, kom på en sittning med någon av föreningarna, sätt upp en show med en av våra orkestrar eller dansa bort hela natten på ett av våra 04-släpp. Möjligheterna är oändliga!

 

Norrlands nation har allt. Så enkelt är det!

Norrlands nation är världens största studentnation, och kan erbjuda ett nästan obegränsat ut­bud av aktiviteter för att göra din studietid till den roligaste och mest utvecklande ti­den i ditt liv! Vårt rika föreningsliv och breda verksam­het ger dig unika möjligheter att berika din studenttid, skaffa ett brett kontaktnät och att få vänner för livet. Vi stoltserar med åtta kulturella föreningar där den musi­kaliska verksamheten med tre orkestrar och två körer särskilt kan uppmärksammas. Dessutom finns det sju hembygdsföreningar som sysslar med allt från festfix­ande till talarmiddagar. Här finns det mycket mer att göra och lära sig än vad föreläsningen, boken eller semi­nariet kan ge dig!

Nationen erbjuder sina medlemmar cirka sju miljoner kronor i stipendier årligen, bostad åt dryga 800 studenter och tillgång till Sveriges tredje största privata bibliotek. Medlemmar får också rabat­ter i Majs café, Uppsala största nationspub: Orvars krog, klubbar, styrdanskvällar och förtur på biljetterna till våra alltid lika populära gasker och baler. Välkommen till Norrlands nation, välkommen till ditt andra hem!

Norrlands nation har ett stort utbud av studentbostäder och väldigt många av våra medlemmar får möjligheten att hitta bostad hos oss!