Kalmar nation

Kalmar nation är den lilla nationen med det stora hjärtat. Nationen där det studentikosa möter det kreativa i ett frodigt och aktivt studentliv! Vår musikscen är känd i Uppsala och vi blandar livespelningarna med open-mic kvällar och unika klubbar. All typ av musik och framträdanden är välkomna på vår scen! Och om rampljuset inte är något för dig så finns det en uppsjö av andra aktiviteter du kan ta del av.

Kalmar nation är nationen där det kreativa möter det studentikosa i ett frodigt studentliv och nationens stora hjärta är öppet för alla. Även om vi kanske inte är en av de allra största nationerna så är vi tillräckligt många för att det ska skaka i väggarna när vi dansar i takt på dansgolvet, men tillräckligt få för att man enkelt ska kunna lära känna den man råkat spilla en drink på. Detta gör det lätt att bli en del av gemenskapen samtidigt som det finns gott om andra aktiva medlemmar att lära känna.

Vårt nationshus på Svartmangatan 3 erbjuder dig studieplatser med fritt wifi under veckans alla dagar. I vår källare huserar vi Uppsalas mysigaste pub, Pub Kronan som har öppet alla dagar i veckan, förutom söndagar, med ett brädspelsbibliotek tillgängligt. På sommaren öppnar vi upp vår härliga trädgårdspub Mindre Alvaret, där du kan njuta av solen eller svalka dig i skuggan av våra äppelträd. Våra lokaler fylls ofta till bredden med musik, vårt stora intresse! Vi blandar livespelningar med open-mic kvällar och unika klubbtillfällen. Utöver detta så erbjuder nationen en rad olika roliga medlemsaktiviteter att berika studentlivet med, så som blandbandscirkel, fotogrupp, teater, målargrupp, kör, innebandy, yoga, syjunta, spex med mera. I vår festsal håller vi våra storslagna och traditionella gasquer och baler med sång, mat och dryck. Så missa inte kroppkakeätartävlingen på Kroppkakegasquen eller den spexiga balen Ostkakegillet som anordnas av den mystiska Ostkakeorden.

Brinner du för något? Kanske förverkliga en idé? Vill du testa något du aldrig har gjort förut eller vill du bli bättre på något och få arbetserfarenheter? Kalmar nationen drivs ideellt av studenter för studenter och nationshuset blir ett hem för våra engagerade. Oavsett vad du vill göra behöver du inga tidigare erfarenheter utan nationen är en plats för dig att växa och utvecklas.

För våra medlemmar har vi även en mängd olika stipendier som de kan söka, samt bostäder precis invid nationshuset, mitt i centrala Uppsala! På Kalmar nation är vi en familj och när du känner att du vill bli en del av den och ta del av allt det här och mer, så är ni varmt välkomna till nationshuset under expeditionstid eller kontakta oss via Förste kurators mejl, 1q@kalmarnation.se.

 

Terminsavgift per termin: 280kr.

Kalmar nation är glada att kunna erbjuda dig som medlem bostäder i två bostadsstiftelser: Bortom Bullret och Rackarnäbbet. I den förstnämnda stiftelsen finns det ett stort antal korridorsrum och i den sistnämnda lägenheter. Båda stiftelserna ligger i direkt anslutning till nationen och i centrala Uppsala.