Kalmar nation

Kalmar nation är den lilla nationen med det stora hjärtat. Nationen där det studentikosa möter det kreativa i ett frodigt och aktivt studentliv! Vår musikscen är känd i Uppsala och våra fester är färgstarka. Vi blandar livespelningarna med open-mic kvällar och unika klubbar. Med ett stort utbud av aktiviteter och studieplatser blir vårt mysiga nationshus ett vardagsrum för våra medlemmar.

Kalmar nation är nationen där det kreativa möter det studentikosa i ett frodigt studentliv. Vi är nationen med det stora hjärtat och det viktigaste är att här har vi det alltid kul! Även om vi kanske inte är en av de allra största nationerna så är vi tillräckligt många för att det ska skaka i väggarna när vi dansar i takt på dansgolvet, men tillräckligt få för att man enkelt ska kunna lära känna den man råkat spilla en drink på. Detta gör det lätt att bli en del av gemenskapen samtidigt som det finns gott om andra aktiva medlemmar att lära känna.

Vårt nationshus på Svartmangatan 3 erbjuder dig studieplatser med fritt wifi under veckans alla dagar. I vår festsal håller vi våra storslagna och traditionella gasquer och baler med sång, mat och dryck. Vi firar allt kalmaritsikt som går att fira och fyller kvällen med dumheter och skratt. Så missa inte kroppkakeätartävlingen på Kroppkakegasquen eller den spexiga balen Ostkakegillet som anordnas av den mystiska Ostkakeorden. I vår källare huserar vi Uppsalas mysigaste pub, Pub Kronan. Puben har öppet alla dagar i veckan förutom söndagar, med ett välsorterat brädspelsbibliotek tillgängligt. På sommaren öppnar vi upp vår härliga trädgårdspub Mindre Alvaret, där du i nationens frodiga trädgård kan njuta av solen eller svalka dig i skuggan av våra äppelträd. Våra lokaler fylls ofta till bredden med musik, ett av våra stora intressen! Vi blandar livespelningar med open-mic kvällar och unika klubbtillfällen. Utöver detta så erbjuder nationen en rad olika roliga medlemsaktiviteter att berika studentlivet med, så som blandbandscirkel, fotogrupp, teater, målargrupp, kör, innebandy, yoga, syjunta, spex med mera. För våra medlemmar har vi även en mängd olika stipendier att söka samt bostäder precis invid nationshuset, mitt i centrala Uppsala!

Brinner du för något? Planera och genomföra projekt? Rolig idé för en fest? Vill du testa något du aldrig har gjort förut eller vill du bli bättre på något och få arbetserfarenheter? Kalmar nationen drivs ideellt av studenter för studenter och nationshuset blir ett hem för våra engagerade. Oavsett vad du vill göra behöver du inga tidigare erfarenheter utan nationen är en plats för dig att växa och utvecklas. Så vill du skriva ett manus till ett spex, organisera aktiviteter eller vad som helst så är det bara att höra av sig!

På Kalmar nation är vi en familj och när du känner att du vill bli en del av den och ta del av allt det här och mer, så är ni varmt välkomna till nationshuset under expeditionstid eller kontakta oss via Förste kurators mejl, 1q@kalmarnation.se.

Terminsavgift per termin: 330 kr

Kalmar nation är glada att kunna erbjuda dig som medlem bostäder i två bostadsstiftelser: Bortom Bullret och Rackarnäbbet. I den förstnämnda stiftelsen finns det ett stort antal korridorsrum och i den sistnämnda lägenheter. Båda stiftelserna ligger i direkt anslutning till nationen och i centrala Uppsala.