Uplands nation

Uplands nation – den öppna och välkomnande hemmanationen. Här kan du både uppleva riktiga studenttraditioner såsom gasker och torsdagsärtsoppa och ha en trevlig vardag med kaffe i Pluggfiket eller en burgare i Svantes. Till vårt vackra hus med många föreningar och aktiviteter är alla välkomna!

Klicka här för att komma till Uplands nyhetsbrev för nya studenter.

Med dryga 2000 medlemmar är Uplands nation den historiska hemmanationen i Uppsala. Alla som bor här är ju upplänningar så vi vill självklart att just du ska känna dig välkommen! I vårt vackra nationshus träffas medlemmar varje dag för att fika, umgås och plugga. Vårt pluggfik har öppet alla vardagar med kaffe, mackor och fika och biblioteket är öppet med extra studieplatser flera dagar i veckan. Under soliga dagar flyttar uplänningarna ut i den stora trädgården med den soliga stentrappan eller skuggan under de lummiga lindarna.

I nationspuben Svantes källare kan du avnjuta klassiska burgare och välja mellan drygt hundra sorters öl. Ärtor och Våfflor serveras traditionsenligt på torsdagar, och för den som tar på sig frack eller balklänning är soppan gratis! Liveband i trädgården under sommaren, Livejazzbar med tapasrestaurang ca en gång i månaden och klubbfestivalen Poplands som är här för att stanna gör Uplands till en av Uppsalas bättre musikscener. Under terminerna har vi både traditionella gasker (middagsfester) med 04-släpp och 01- och 02-klubbar då våra duktiga klubbarrangörer fyller huset med både musik och människor. Vill du bli en av oss som fixar allt detta? Prova att jobba och passa på att få nya vänner och nyttiga erfarenheter samtidigt som du drygar ut studiemedlet!

Uplands nation finns till för sina medlemmar och du som medlem har stora chanser att påverka vad vi ska göra här! Vi har även ett gäng aktiva föreningar som ägnar sig åt kultur och idrott. Kom förbi nationen på en fika och ta reda på mer om vad Uplands nation har att erbjuda dig!

Uplands Nation har 55 stycken rum för uthyrning. 20 av dessa är belägna i den bostadsflygel som finns intill nationshuset. Resterande rum finns ett kvarter bort på Rundelsgränd 6A och 6B som vi genom Studentbostadsstiftelsen Bortom Bullret delar med Kalmar Nation.