Gästrike-Hälsinge nation

På Gästrike-Hälsinge nation står mat och dryck i centrum. Vi har öppet 360 dagar om året och hos oss finns alltid något för dig, oavsett om du vill sjunga i kör eller stå i baren. Som en medelstor nation är GH en plats där det är lätt att känna sig välkommen och du blir snabbt en i gänget.

Gästrike-Hälsinge nation eller GH som vi kallas till vardags är en mellanstor nation där det är lätt att känna sig hemma. Dagtid erbjuder vi 70 studieplatser med trådlöst internet öppet varje vardag 10-17. I vårt bibliotek kan du läsa allt från hembygdens tidningar till kurslitteratur i historia och under sommarmånaderna har vi stans mysigaste trädgård. Trädghården är även namnet på vår sommarrestaurang öppen varje sommar från juni till augusti.

GH är nationen där mat och dryck står i centrum. Vår pub Ghuben håller öppet tisdag-lördag och har närmare 150 sorters öl och ett gäng goda burgare. På lördagar serverar vi amerikanska pannkakor i vårt lördagsfik Pannkaksbaren. Det perfekta stället för plugg, häng eller varför inte både och?

Vi har förutom ett utmärkt mat- och dryckesutbud även flertalet kulturföreningar, såsom en kör, en provsmakarförening, ett storband, en brädspelförening, en idrottsförening, en spexgrupp och en tidning. Det bästa sättet att lära känna nationen är som engagerad, detta kan du göra som klubbverkare, funktionär, medlem i någon av kulturföreningarna eller bara som helt vanlig arbetare i verksamheten, oavsett vad du väljer finns vi här för dig.

 

Medlemsavgift per termin: 320 kr

Gästrike-Hälsinge nations bostadsstiftelse hyr ut 174 rum, 25 dubbletter, 5 rum med kokskåp och 24 lägenheter på Studentvägen i Uppsala, samt 24 lägenheter i de nybyggda husen i Ekonomikumparken i Uppsala.